Wat is Zumba® Fitness?

Algemeen

Zumba® Fitness is een dans- en fitnessworkout gebaseerd op Latin en internationale muziek. Het bestaat al sinds 2001 maar is pas de afgelopen paar jaren populair geworden. Het is uitgegroeid tot een van de grootste en succesvolle dans- en fitness programma’s, met meer dan 12 miljoen mensen die hier aan deelnemen, in meer dan 125 landen over de hele wereld. Er worden verschillende soorten muziekstijlen gebruikt waaronder: (French) reggaeton, Merengue, Salsa, Samba, Tango, Flamenco, Belly Dance, Cumbia, Quebradita, Swing, Mambo, Rumba, Cha Cha Cha, Latin Hip Hop, Latin Pop, Rock & Roll, Calypso, Tropical.

De les

De Zumba®- instructeur start elke les met een warming-up, waarin basisbewegingen worden behandeld. De bewegingen zijn combinaties van dansen en fitness. Vervolgens begint het echte werk en wordt er aan intervaltraining gewerkt, door afwisseling in fast- en slow tempo’s. Tijdens een workout wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. De muziek die wordt gebruikt is energiek en ontspannend. De les sluiten we af met een cooling-down, om blessures te voorkomen.

Vetverbranding

Zumba® Fitness volgt de aerobic- en intervaltrainingsmethode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt 500 tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Spierversterking

Gedurende de hele Zumba® les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Betere conditie

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

Betere coördinatie

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Meer Flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Verbeterde lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba® Fitness zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.

Wil je zelf eens ervaren hoe leuk Zumba® Fitness is? Loop dan eens binnen of volg gerust eens een GRATIS proefles.

Aankomende lessen


Geen les ivm corona zijn de locaties gesloten
Fri 14 May 19:30 - 20:30
Voorstraat 313 Lelystad

Geen les ivm corona zijn de locaties gesloten
Tue 18 May 19:30 - 20:30
Griend 33-07 Lelystad

Tarieven

Zie de prijslijst voor alle mogelijkheden!
Een proefles is gratis.